Töltés

Információk

Nyitvatartás:
Ma: 12:00 - 22:00 (Mutass többet)
Konyha típus:
Nemzetközi
Rólunk:

Ételeink a legnagyobb gondossággal, precíz, modern konyhatechnológiával készülnek, mindezt kedvező áron, üzleti időbeosztásba is illeszkedő időtartam alatt kínáljuk. Egészséges és minden szempontból minőségi ebédet költhet el nálunk!

Mutass többet


Kapcsolat és megközelíthetőség

Térkép jelölő
Napi menük Budapesten

Értékelések

Értékeld te is
3.0
Összesen 8
5 1
4 2
3 1
2 4
1 0

  • Nem finnyásoknak való az tény. Úgy kell oda menni, hogy amit kapok megeszem, és akkor nem lesz csalódott az ember. Egy kalandként kell felfogni. Nincs olyan, hogy valamit nem szeretek. Aki befolyást akar a menüje fölött, az menjen egy a'la carte étterembe, ez nem az a hely. Ez egy különleges étterem, bátor és kalandvágyó embereknek. Én már most indulnék újra...

    ·
    0
    Jelentés
  • Az ötlet, amelyet mindenki istenít, mely szerint nincs étlap, hanem a szakács (séfről ebben az esetben nem beszélnék, lásd később) azt főzi meg az alapanyagokból, amit neked jónak lát szerintem értelmetlen. A vége az, hogy iszonyú drágán eszi az egész étterem ugyanazt.
    Ott szakadt el a cérna, mikor a rendelésfelvételnél közöltük, hogy enyhe cukorbetegség miatt minden olyan ételt kerülnünk kell, amiben méz van, ennek ellenére a pincér, akinek modora hagyott kívánnivalót egyébként sajnos, megpróbált rábeszélni minket az ilyen ételekre. Mit gondolt? Hogy csak viccből nem kérünk mézet?
    A desszert kivételével minden étel rossz volt. Tudom, ez egy kicsit erős jelző, de a főételt például egy az egyben visszaküldtem, mert olyan rágós, mócsingos volt, hogy nem lehetett megenni. Előtte a levesben is voltak például zöld bogyók, amiről utólag derült ki, hogy halikra. Ez engem nem zavar, de a feleségem csak nagy erőfeszítések árán tudta folytatni az étkezést. Sajnos a többi étel is használhatatlanul kicsi adag volt, és többnyire ehetetlen. Az egyetlen igazán jó étel a házi kenyér volt, sajnálták is a vendégektől, mindössze egy kosarat hordozott körbe néha egy hölgy, amiből mindenki vehetett egyet-egyet.
    7 fogásos vacsorára ültünk be, és a vége az lett, hogy iszonyú sok pénzt otthagytunk, és éhesek maradtunk.
    A kiszolgálás is furcsa, miután otthagytunk annyi pénzt, a kutya sem kérdezte meg, hogy ízlett-e az étel. Ráadásul csak készpénzben lehet fizetni, a bankkártyás fizetést nem teszik lehetővé, ami számomra furcsa, hiszen már a sarki BKV jegypénztárban is lehet kártyával fizetni, nemhogy egy olyan helyen, ahová általában olyanok járnak, akik kifejezetten nem szeretnek készpénzt tartani maguknál.

    ·
    0
    Jelentés
  • Kedves Emberek!
    Mindenképpen megosztanám az Olimpia Étteremben tapasztaltakat. Elsőként a pozitívumokat emelném ki. Nagyon jó ötleten alapszik az egész, nekem kimondottan tetszik, hogy nincs étlap és a séfre bízzuk a dolgot, meg hogy rugalmasan állítja össze a menüt az egyéni igények szerint. Az alapanyagok nagyon különlegesek és feltehetően jó minőségűek. Az ételek maximálisan kreatívak, formabontó ízvilágúak és tálalásúak. Sokféle bor van, aki különleges ízek-bor kombinációjára vágyik, itt a helye. A feleségemnek nem ízlett a kacsahús és meghagyta. Ezután kapott helyette borjúhúst, ami már ízlett neki. Köszönet érte, nagyon rendes és figyelmes a személyzet!
    Nézzük a negatív tapasztalataimat. Az, hogy a menüt egyéni igények szerint állítják össze, csak részben igaz. Minden vendég ugyanazt kapja, csak kis eltérések lehetnek. Tehát, ha valaki nem szereti az egyik alapanyagot, rábeszélik, hogy mégiscsak szeresse, mert szerintem nincs más helyette. Ha valaki 4 fogást kér, akkor van lehetőség variálni picit, de ha 7-et, akkor nincs semmi esély rá. Öszintébbnek hatna, ha kiírnák, hogy ma ez a menü, ha nem tetszik, ne ülj be. Így viszont utólag derül ki, hogy nem tetszik. Kedd halnap, a trieszti piacról. Mi szerdán voltunk, 2 fogás is tenger gyümölcsei voltak, úgy, hogy az ki sem volt írva a táblára! Mi éppen nem szeretjük a herkentyűket és elég kellemetlenül ért. Nem baj, nyitottan álltam hozzá, de a fekete tintás tintahalleves egyszerűen büdös és gusztustalan volt. A kagylós-paradicsomos-kaviáros előétel viszont finom volt. Tehát, ha ki lett volna írva, hogy ez van és elkerülhetetlen, akkor be sem ülünk. A másik előétel kacsamáj volt, nagyon puha állagú. Nem tudom, hogy készült, de finom volt, viszont a mangóhab nem passzol hozzá nekem.
    Az egyik főétel lazac volt kelbimbóval, az egészséges és aránylag finom volt. A másik főétel kacsa. Itt jött még egy meglepetés, ugyanis a kacsahús nem a jól megszokott hús volt, hanem valami fura módon elkészített puha dolog. Biztos ez egy különleges konyhatechnikai eljárás, amit nem ismerek és az én hibám, de nekem jobban tetszik a szálas kacsacomb, mint egy ledarált, majd újra összeragasztott húskészítmény. Legalábbis ehhez tudom hasonlítani. Ezután a szomszéd asztal kapott valami algás tonhalat, amit érintetlenül visszaküldtek. Szerencsére mi csak 5 fogást kértünk, ezért ez utóbbi nekünk kimaradt. Volt még két desszert, nem részletezem, de mindegyik finom volt, különleges ízekkel. Összegezve: nem tartom magam konzervatívnak, de ez túl modern volt. Ha ki lett volna írva a tengeri kaja, be sem ülünk. Az 5 fogásból egyre sem mondtam, hogy: húha, ez aztán fantasztikus, de ez biztos az én hibám. Viszont az nem korrekt, hogy nem tájékoztatják előre az embert arról, hogy mi lesz ma este. Az a véleményem, hogy ennyi pénzért nagyon finomat ehettünk volna a Robinsonban, vagy a Hemingwayben, megtoldva 2-3 ezerrel pedig a Gundelban is. Ez jobban megérte volna nekünk.

    ·
    0
    Jelentés
  • Étlap nincs - a menüsort a séf állítja össze, a vendég csak a fogások számát választhatja meg (4től felfelé), illetve közölheti, ha valamilyen alapanyagra allergiás vagy nagyon nem szereti. Ez alapvetően jó konstrukció, mert így olyasmit is megkóstol az ember, ami esetleg a leírás alapján nem lenne annyira szimpatikus, de aztán mégis ízlik... Csak fontos előre tisztában lenni vele.

    Társaságunk legtöbb tagja négy fogást rendelt, én hetet. Az adagok nem túl nagyok - de ez az ízekről szól, nem a degeszre zabálásról. Ettől függetlenül 4 fogás után sem maradt senki éhes. A hét fogásos menü ár/érték arányban mindenképpen jobban megéri, mivel két-három ezer forinttal többért három további főételt kóstolhatunk meg.

    Volt egy "nulladik fogás" is, két kagyló marinálva, és egy darabka füstölt hal. Elsőre picit csalódott voltam, mondván "na ezt is csak a tescós üveges kagylóból kellett elővenni" - egészen amíg hozzá nem láttunk, hogy elfogyasszuk. A kagyló friss volt, házilag marinálva.
    Külön kiemelném a hétfogásos menüből a halat: tőkehal szelet sült rákkal gombamártáson. Tökéletesen el volt találva a harmónia.

    A többi fogásnál sem kellett csalódnunk, minden kiváló minőségű alapanyagokból volt nagyon gondosan elkészítve és igényesen tálalva. Egyedül a csirkéből készült "főételnél" volt ok egy panaszra: úgymond "medium" volt átsütve, ami a csirkemell esetében még rendben van - értem a koncepciót, hogy legyen friss és maradjon konzisztenciája, alapvetően tetszik is - de a csontot tartalmazó részeknél már sajnos nagyon határesetnek minősült.

    Ami nekem személy szerint még picit fájt, hogy nagyon borközpontú az itallap. Én amúgy sem vagyok nagy alkoholfogyasztó, ha igen, akkor is inkább cidert iszom, és étel mellé különösen nem kívánom az alkoholt. Ennek megfelelően a házi készítésű bodzaszörpöt, valamint bourbon vaníliával megbolondított limonádét kortyolgattuk - mindkettő jó volt, de szívesen látnék nagyobb kínálatot pl. a szörpöket illetően.
    A bor témakörben volt egy érdekes helyzetünk a pincérrel is, aki - legalábbis nekünk így jött le - megsértődött azon, hogy a kóstolóként felkínált borból nem kérünk többet. Utólag aztán úgy érzem ő maga is észrevette és próbálta picit jóvátenni a dolgot, tehát sikerült ezügyben neutrális szájízzel távozni.
    A felkínált borrol egyébként semmi baj nem volt, csak mi szimplán nem nagyon szeretjük az alkoholos italokat. Ha ez esetleg az üzleti modell szerint nem előnyös, akkor inkább kerüljön többe a bodzaszörp...

    Tehát én ajánlom - és ez nálam ritka dolog :)

    ·
    0
    Jelentés
  • Barátnőm járt az Olimpiában ebédidőben. Nagyon jó tapasztalatai voltak és mivel már mindketten olvastunk ömlengő kritikákat a helyről úgy határoztunk, hogy családostul ünnepi vacsorára ide foglalunk asztalt. Pont a keddi halnapot sikerült kifognunk. A kiszolgálás udvariasnak indult, de később kicsit tolakodó, már-már bratyizósra sikerült. A belül fagyott!! kívül langyos, amde japán kenyérmorzsába és balzsamecetbe fogatott vajhal volt az első intő jel. A kérdésre, hogy ez direkt koncepció volt e , a tulajdonos elmagyarázta, hogy a hal szerekezetéből adódóan nem lehet ezt másképp sütni. Tehát ha belül nem hideg, akkor szétesik a hal.
    :-D
    A fixáras kb 9 mikro fogásból álló menüben volt egy-két finom falat, de alapvetően feledhető ételeket kaptunk 13.000,-Ft/fő árért. A borajánlat viszont korrekt volt. Kiemelkedően jó borokat kóstolhattunk. Összesen 2 üveggel rendeltünk, ám erősen lehangoló volt a számla végösszege. Négyen voltunk és 70.000,-Ft !!! ot fizettünk. Egy havi fizetést konkrétan.
    Konklúzió: nem lesz törzsasztalom az Olimpiában. Nem fogok többet oda menni és nem is fogom ajánlani senkinek. Az ellenségemnek sem.

    ·
    0
    Jelentés

Értékeld Te is!

Olimpia Vendéglő

Akik ezt megnézték, ezeket is megnézték...

A weboldalon cookie-kat használunk! A böngészés folytatásával jóváhagyod, hogy a cookie-kat használjunk. További információ Bezárás