Töltés
Bejelentkezés

Információk

Nyitvatartás:
Ma: 12:00 - 22:00 Mutass többet
Konyha típus:
Nemzetközi, Magyaros
Elfogadott kártyák:
OTP SZÉP kártya, MKB SZÉP kártya, K&H SZÉP kártya, Erzsébet utalvány
Felszereltség:
Melegétel, Kártyás fizetés
Rólunk:

Aki "nagymamáink" ízeit keresi, aki a mai ízeket keresi, aki jól akar lakni, akit nem érdekel a fúziós és molekuláris konyha, ők jöjjenek el hozzánk!

Mutass többet


Étlap, itallap

Előételek

  • Magyaros vegyes ízelítő házi készítésű finomságokból 1.500 Ft ( sonka, kolbász, töltött libanyak , libatepertő ) , friss, üde zöldekkel körítve
  • Tatár beefsteak , ha kérik bekeverve is, vajjal, paprikával, paradicsommal, hagymával 2.200 Ft
  • Lazacszeletek, tejszínes, tormás salátaágyon 1.500 Ft
  • Kaviár citrommal, vajjal, hagymával, pirítóssal 1.500 Ft
  • Majonézes ruszli hagymásan, salátákkal 1.500 Ft
  • Bazsalikomos - mozzarellás paradicsom 1.500 Ft

Vegetáriánus ételek

  • Gombafejek rántva, rizzsel, tartárral 1.500 Ft
  • Camembert rántva, rizzsel, tartárral 1.500 Ft
  • Napi főzelék tükörtojással 1.500 Ft

Levesek

  • Újházi tyúkhúsleves tálban, gazdagon, mint a lagziban, hússal, tésztával, zöldséggel 980 Ft
  • Húsleves tésztával, zöldséggel, jó nagy adag 790 Ft
  • Erőleves csészében, tojással 790 Ft
  • Erőleves szárnyasmájjal, zöldségfészekben 790 Ft
  • Erőleves házi májgaluskával, zöldséggel 790 Ft
  • Jókai bableves csülökkel, kolbásszal, tejfölösen 980 Ft
  • Gulyásleves lobogó forrón, mintha szabadban főtt volna 980 Ft
  • Alföldi májgaluska leves "Hámoryasan" 980 Ft

Halételek

  • Halászlé, ahogy nálunk készül, bográcsban tálalva ( belsőség + 500,- Ft) 1.300 Ft
  • Balatoni süllő egészben, roston, gazdagon körítve 80 Ft dkg
  • Fogasfilé roston sütve vagy rántva, burgonyával, tartárral 2.980 Ft
  • Fogasfilé erdei gombás - fehérboros mártásban, krokettel 2.980 Ft
  • Szilvásváradi pisztráng roston sütve, gazdagon körítve 80 Ft dkg
  • Pontypatkó kirántva, burgonyával és tartárral 2.600 Ft
  • Díjnyertes bakonyi harcsapaprikás, erdei gombákkal, sztrapacskával 3.200 Ft
  • Norvég lazacsteak egzotikus fűszerekkel ízesítve, párolt és sült zöldségekkel körítve 3.980 Ft

Szárnyasokból

  • Rántott csirke, tetszés szerinti részekből, petrezselymes burgonyával 2.600 Ft
  • Csirkemell színhúsa roston sütve, friss kevert salátával 2.600 Ft
  • Roston sütött pulykamell, pirított gombával, reszelt rockforttal,a legjobb hozzá a petrezselymes vajas burgonya 2.600 Ft
  • Kicsontozott - fűszeres - vasalt csirkecomb sült burgonyával 2.600 Ft
  • Spenótos fetával töltött csirkemell körítve 2.600 Ft
  • Mézes - barackos csirkemell házi krokettel 2.600 Ft
  • Pulykamell sajttal, sonkával, gombával vagy mindegyikkel töltve,kirántva, tetszés szerinti körettel 2.600 Ft
  • Ha van itthon liba vagy kacsa, akkor ropogósra sütve, combja része, lila káposztával és burgonyával vagy sztrapacskával 3.200 Ft
  • Libának melle húsát kínáljuk vadasan, zsemlegombóccal 2.800 Ft
  • Egészben sütött pecsenyekacsa fele, hagymás tört burgonyával, párolt káposztával, sztrapacskával 2.800 Ft
  • Hungaricumnak számító különlegesség az érett, hizlalt libamáj.Ezt kirántjuk , roseibnivel és tartárral tálaljuk 4.980 Ft

Sertéshúsból

  • Kolozsvári töltött káposzta, natur bordával, sült szalonnával 2.200 Ft
  • Brassói aprópecsenye, fokhagymásan, borsosan, ízesen 2.200 Ft
  • Sertésflekken, igény szerint sült szalonnával, fokhagymával 2.600 Ft
  • Magyaros sertésszűz, lecsós, karikára sütött burgonyával 2.800 Ft
  • Bakonyi sertésbordák aranyló galuskával 2.800 Ft
  • Ófalusi sertésszűzérmék 3.200 Ft ( tejszínes gombamártás, libamáj roston, tetszés szerinti körettel )
  • Ördög tarisznyája sült burgonyával 3.200 Ft ( pikáns - csípős csülökkel töltött sertésjava )

Borjúhúsból

  • Borjúpaprikás galuskával, jó szaftosan, tejföllel 2.600 Ft
  • Bécsi - szelet hatalmasan, ahogy népszerű lett, sült burgonyával (200 g) 2.600 Ft
  • "Cordon Bleu", ahogy igazán csinálni kell , körítve; 2.980 Ft
  • Borjúláb rántva, kicsontoztuk, a legkisebb méret 44-es, tartárral 2.600 Ft

Bárányból

  • Pácolt - sült báránycomb, kicsontozva, göngyölve és fokhagymával ízesítve, körítve 3.200 Ft
  • Rántott báránykaraj ízes karika burgonyával tálalva 3.200 Ft

Marhahúsból

  • Vadas marhaszeletek vajpuhán, zsemlegombóccal 2.600 Ft
  • Pácolt hagymásrostélyos, sok hagymával, burgonyával 2.800 Ft
  • Bélszín steak "VÍG KALMÁR" módon 3.980 Ft (bélszín, bacon szalonna,sült p aradicsom, rásütött camembert)
  • 250 gr-os bélszín steak grillezett zöldséghalmon, salátákkal 4.200 Ft
  • 350 gr-os pácolt - érett vastag hátszín sült zöldekkel 3.800 Ft
  • Különlegességként 450 gr-os érett bélszín "Chateaubriand", a főúrral megbeszélt köretekkel 8.500 Ft

A régi magyar konyha ízeiből

  • Szalontüdő zsemlegombóccal 1.600 Ft
  • Pacalpörkölt sós burgonyával 1.600 Ft
  • Pirított sertésmáj sós burgonyával 1.600 Ft
  • Sólet "Klauzál téri" módon, Kádár bácsi emlékére 2.600 Ft ( füstölt hús, marhanyelv, töltött libanyak , főtt tojás )
  • Grillezett sertés szűzpecsenye színesbors kéregben, mustárosan, forgatott burgonyával 3.200 Ft
  • "Víg Kalmár" bőségtál 4.980 Ft ( rántott borda, sajttal - sonkával töltött sertésjava, rántott csirkecomb, roston karaj, rántott gombafejek , rántott sajt, rizs és sült burgonya )
  • Erdélyi fatányéros 4.980 Ft ( 2-2 db natúr borda, hátszín, pulykamell, kakastaréj, sült burgonya és házi vegyes savanyúság )
  • Sertés csülök ropogósra sütve Pékné módra, két személyre, házi savanyúval 5.980 Ft

Vadak

  • Őzfilé "Rossini" módon (libamáj roston, gomba, vörösboros barnamártás), krokettel az igazi 4.200 Ft
  • Pácolt-tűzdelt őzfilé Cumberland mártásban 3.200 Ft
  • Vadas szarvas zsemlegombóccal 3.200 Ft
  • Tűzdelt vaddisznó vörösboros-gombás-nyelves mártásban 2.600 Ft
  • Tűzdelt szarvasfilé paradicsommal, vargányával, camembert-el besütve, áfonyával és héjas burgonyával 3.600 Ft
  • "Eszterházy" vaddisznó szeletek (zöldséges vadasmártással, krokettel ) 3.200 Ft

Saláták

  • Fejes saláta öntettel vagy hagyományosan, cukros, ecetes, sós, finom öntettel 550 Ft
  • Paradicsomsaláta, hagymás dresszinggel ízesítve 550 Ft
  • Uborkasaláta, ha szeretik tejfölösen, fokhagymásan is 550 Ft
  • Káposztasaláta, reszelt sárgarépával ízesítve 550 Ft
  • Saját készítésű csalamádé 550 Ft
  • Házi eltevésű savanyúságok vegyesen (almapaprika, kisdinnye, cseresznyepaprika, uborka, pepperoni) 550 Ft
  • Tavasztól - őszig kovászos uborka, ősztől - tavaszig cékla, tormásan,ízesen 550 Ft
  • A fentiekből összeállított vegyes saláta 550 Ft
  • Kevert saláta frissen, joghurtos, rockfortos öntettel 890 Ft

Desszertek

  • Gyümölcskehely, parféval, tejszínhabbal 980 Ft
  • Somlói galuska 980 Ft
  • Gundel palacsinta, ha kérik, lángra lobban 980 Ft
  • Palacsintákból töltünk más ízt is (túró, kakaó, lekvár, mák) 690 Ft
  • Túros csusza tepertővel 980 Ft
  • Juhtúrós sztrapacska, ahogy ellestük a szlovákoktól 980 Ft
  • Szilvás gombóc, barackos gombóc, ha kérik mákkal is 980 Ft
  • Sajttál vegyesen, igény szerinti mennyiségben 980 Ft
  • Mindig van itthon friss gyümölcs, ebből ajánljuk 980 Ft

Üveges sörök

  • Szűretlen Schöfferhofer búzasör 800 Ft 0,5 l
  • Heineken, 600 Ft 0,5 l
  • Dreher Classic 500 Ft 0,5 l
  • Clausthaler 650 Ft (alkoholmentes) 0,33 l
  • Schöfferhofer búzasör 700 Ft (alkoholmentes) 0,5 l
  • DAB original 0,33 l 650 Ft

Vodkák

  • Royal 400 Ft
  • Finlandia 600 Ft
  • Smirnoff 600 Ft
  • Absolut blue 700 Ft

Konyakok

  • Metaxa *** 600 Ft
  • Metaxa ***** 800 Ft
  • Hennessy VS 1.500 Ft
  • Martell VS 1.500 Ft
  • Remy Martin VSOP 2.500 Ft

Whiskey

  • Johnnie Walker Red 800 Ft
  • Ballantine's 800 Ft
  • Chivas Regal 1.200 Ft
  • Jameson 800 Ft
  • Jim Beam 800 Ft
  • Jack Daniel's 1.200 Ft
  • Jack Daniel 's Gentleman Jack 1.500 Ft
  • Jack Daniel 's Single Barrel 1.800 Ft

Szeszes italok

  • Unicum 700 Ft
  • Jägermeister 700 Ft
  • Vilmos Zwack 700 Ft
  • Bailey's 800 Ft
  • Kosher szilva 800 Ft
  • Grappa 700 Ft
  • Calvados Boulard 1.200 Ft
  • Stroh 80° 1.200 Ft
  • Bacardi 700 Ft
  • Portorico 700 Ft
  • Tequila 700 Ft
  • Malibu 700 Ft
  • Gordon's Gin 700 Ft
  • Becherovka 500 Ft
  • Hubertus 500 Ft
  • Ouzo 500 Ft
  • Napoleon Brandy 400 Ft
  • Bon Bon Meggy 500 Ft
  • Tojáslikőr 400 Ft
  • Triple Sec 400 Ft
  • Blue Curacao 500 Ft
  • Campari 800 Ft
  • Martini Bianco 600 Ft
  • Martini Extra Dry 600 Ft

Üdítők

  • Rostos alma, paradicsom, őszibarack , ananász , ice tea 120 Ft
  • 100%-os "Hohes C" juice 150 Ft
  • Szénsavas Fanta, Cola, Gyömbér, Tonic, Light Cola 100 Ft
  • Üveges Sprite, Tonic, Fanta, Cola 300 Ft
  • Frissen facsart narancslé 250 Ft

Ásványvizek

  • Naturaqua 600 Ft 0,75 l
  • Naturaqua 250 Ft 0,25 l
  • Evian szénsavmentes 350 Ft 0,33 l
  • Cornelius szóda 40 Ft

Kávék

  • Espresso Mauro 300 Ft
  • Cappuccino 350 Ft
  • Ír kávé 850 Ft (whisky, kávé, tejszínhab)
  • Kalmár kávé 850 Ft (espresso + tojáslikőr)
  • Jeges kávé 850 Ft
  • Teák 250 Ft minden ízben
  • Forralt bor 300 Ft
Mutass többet

Értékelések

Értékeld Te is
3.6
Összesen 13
5 6
4 2
3 1
2 2
1 2
  • Családi ünnepeken mindig ebbe az étterembe járunk! Minden alkalommal kedves, családias fogadtatásban részesülünk. Soha nem csalódtunk még az ételek minőségében. Ami számomra a legfontosabb : gyermekbarát ellátás!!
    Bármilyen külön kérése is volt unokámnak, mindig teljesítették! Remélem, még sok-sok éven át megőrzik a színvonalat a vendégek örömére! Köszönjük!

  • Én üdülési csekket vásároltam le az étteremben, ott nem étkeztem, így néhány szempontot nem tudok értékelni személyes tapasztalat alapján. Először is kiemelném, hogy azon kevés éttermek közé tartoznak, akik elfogadták egyáltalán az üdülési csekket, ami óriási pozitívum!
    3 hónapon keresztül átlagosan kb. heti rendszereséggel hordtam el az ételt. Volt alkalmam sokféle ételt kipróbálni a kínálatból és biztosan állíthatom, hogy az ételek 95% ízletes és bőséges volt. Gondosan és alaposan volt csomagolva. Ottjártamkor mindig tisztaság, precízség és kedves kiszolgálás fogadott, a megbeszélt időre érkezve, 5 percen belül átvehettem a frissen elkészített ételeket.
    Ár/érték arányban átlagosnak mondanám.
    Mindenkinek bátran ajánlom az éttermet! Remélem alkamlam lesz még meglátogatni Őket!

  • Mert mocskolódni. Jó…. Felszabadít? Vagy egyszerűen csak élvezi az,ki véghez viszi.? Víg kalmár, ez a méltán jó hírnek örvendő intézményt,kritikai górcső alá,talán kizárólag az elégedetten távozó vendégeik vehetik,mindezt joggal. Építő kritika,előre visz, a mocskolódás csak romból,és előbb utóbb az annak penetrából épített „várait”is ön-ön maga rombolja le mindazt. Tudom fájdalmas mindez Azonban minél jobban bántanak egy olyan vendéglátóhelyet,mely tekintélyes vendégszámmal rendelkezve,igyekszik, a lehető legjobbat nyújtani a kedves vendégeink,úgy fordul visszájára mindez a kíváncsiság tükrében… Vajon tényleg így van ? Mindenhol megtörtént ez a kritika,azok részéről, akik „Torkos Csütörtök” alkalmával jelentkeztek vendégnek. Azok részéről is,kik, spontán elhatározásukból döntöttek afféleképpen, hogy kipróbálnak egy éttermet a reklám alapján. A furcsaság alapját képzi az,hogy mindezzel a megnővekedett munkatempóval,tisztában lévén,követelik azt a kiszolgálást,mint akár egy-két foglalt asztallal rendelkező étteremben várhatnának el. Ez inverzibilisen ostoba gondolkodásra vall. Tudom nehéz feladat, egy 70 fokon gőzölgő csészényi levest, a másodperc töredéket alatt lehajtani,csupán azért,hogy a pincérért jajveszékelve kiáltva követeljük a második fogást. A sors akarata határozott úgy,hogy 2008-9. folyamán én is a csapat részeként tevékenykedhettem. Mit is vettem észre bennfentesként? egy összeszokott csapatot,és hihetetlenül erős követelményrendszert,melyet vasszigorral igyekeztek őrizni,megőrizni,egy olyan utókor számára, ahol majd talán felülemelkedve a Pizza Kingek gaszrtonómiai immoralításán,fontos lesz kölcsönös szinten is a vendéglátó,és a vendég megbecsülése. Borjúláb…. Egyesek egy google.-ból kiólozott képpel,hogy állítólagos hitelességűket bizonyítsák, oktalanul veszik,azt a fogást a szeműk látószögébe,mely kiváltképpen a Víg kalmárnak a specialitása. Ott létem alatt hetente tucat-számmal fogyott a ebből az eleségből. A ház specialitása?,vagy csak egy a sok közül?ki számolja ezt…. Sajnos az tény,hogy a vendégek nagy része,és ez nem korlátozódik erre az étteremre fogalma sincsen, mit jelent a borjúláb…… Halászlé…. Úgy gondolom,immár, kívülállóként,hogy a minősége,semmit sem vesztett hajdani színéből, ötvözi a markáns íz világot, a hozzá méltó szaturalítással.Mely káprázatos ízharmóniát eredményez. Sajnálatosan úgy látom, hogy,olyan emberek írták mindeme kritikákat,melyeket egykor a társaság a saját dolgozóikként könyvelhetett el. Sok étteremkritikát olvastam már,,köztük sok olyat is ,mely konkrét hivatkozással egy webhelyre mutatott,hol az étterem neve szerepelt,feltüntetve a tulajdonos,vagy,éppen a konyhafőnök nevét. Azonban,az már ritkaság számba megy, hogy azok az állítólagos kritikusok, akik talán még nem is jártak ott vendégként,rögtőn a Tulajdonos,nevével pedáloznak…… Bonaur írta . „(nem szakács vagyok,de azért 7 évig vezettem egy 8 ezer szarvasmarhát tartó és évi 15 ezer sertést előállító agrár céget és a végzetségem is szakirányú)” Hát bizony nyersen kóstolva a sertéslábat,vagy a borjúlábat szakirányú végzettséggel tetézve, igencsak nehéz feladat. A körmök tekintetében forduljon a a kedves pedikűröséhez,bizonyára jobban,és a szakiránynak megfelelően fogja ellátni a tanácsaival. Végezetűl.előrebocsájtom,hogy semminemű ingerenciám nincs,hogy bárminemű érdek is fűzzön ahhoz,hogy ezeket a tényeket leírjam. Ez maga az objektív valóság. Hámory Tamást egy letűnőben lévő gasztronómiai etikára épülő kor,utolsó harcosainak egyikének tartom. Mint embert mint Vezetőt. Sok Sikert „A Kollega Úr Izraelből”

    Talán,szánalomra talált a un. „kritika” azoknak az egyének a szemében,kiket már korábban fémjeleztem.
    Vajon miért is fogyasztja el az ember azt az étket,mely éppen vagy nem a gusztusának való,vagy nem ízlik neki,bizonyos okoknál fogva….
    Imádom az étteremkritikusokat.
    Talán több is van belőlük ment kellene.
    Mindenesetre számtalan vendéglő,és tulajdonos könyvelhette el azt,hogy egy negatív kritika odáig hatott,hogy velőtrázó sikolyt ébresztett az olvasókban,és számtalan jó munkaerő vesztette el az állását,egy ostoba,senki által alá nem támasztott kritika miatt.
    Az egy tény, hogy egy válogatós kisgyerek, mint azt egy másik kritikában olvasni „volt szerencsém” nem fogadta el a bélszín-steak.-et van, ilyen. Valamint van olyan ember, aki puszta kíváncsiságból, csigát,esetleg békacombot rendel,az agyonkényeztetett, eddig csak nutellakrémen felnövekvő utódjának képzelt gyerkőceinek. Miközben ö sírni, kezd,mondván Apa, ezt nem így szeretem………,igaz ami igaz a provance.-i módon készített békalábért a gyerekek nincsenek túlságosan oda.
    /Mi is csak ímmel-ámmal kóstolgattunk gyermekkorunkban,miközben lazac kaviárral kergettek az asztal körül..
    Mégis mi lenne a végcél? Tönkretenni egy olyan éttermet,,sehonnai kritikák alapján, melyek, a valóságnak,nemhogy nem felelnek meg,hanem egyenesen rágalmak,kishitű elmére valló,nyilvánosságra szánt ostoba gondolatok,színjátékának a célja?
    Ugyan már.
    Lehet aljasságokat írni,azonban a megelégedett célközönség,a gyakorlatban fogja cáfolni mindezt a valótlanságot.

  • Egy barátom ajánlotta az éttermet és nem kellett csalódnunk. Kevés hely van már ahol a régi magyar ízek megtalálhatók. Csak olvasom, hogy "fúziós" meg "molekuláris" konyha, azt sem tudom mit jelent. Barátom szalontüdőt, én borjúlábat választottam és meg kell mondjam az egyik legfinomabb volt, amit eddig ettem. Kellemes meglepetés volt, hogy a negyedik falat után a felszolgáló megkérdezte rendbe vannak-e az ételek, ezt nem sok helyen tapasztalni. Köszönjük a kellemes ebédet, biztos visszatérünk, hogy mást is megkóstoljunk.

  • Sajnos nem tudom megszólítani az utolsó kommentelőt, mert természetesen név nélkül írt (ezért nevetségesek ezek az oldalak). Úgy érezzük reagálnunk kell a valótlanságra. Azért valótlanság, mert aznap 10 adag borjúlábat értékesítettünk és MINDENKI megvolt elégedve vele. Nagyon sokan járnak hozzánk a borjúlábért mert úgy gondolják jól készítjük. Sokan nem tudják ,hogy a borjúláb milyen ezért nem ízlik nekik. Ha nem ízlett a halászlé miért akarta elvinni? Főételt eltudunk csomagolni, de megmaradt levest még senki nem akart elvinni.
    Szeretnénk üzenni mindenkinek aki ilyen helyekre írogat, hogy attól mert valami nem ízlik, az még nem jelenti, hogy az étel rossz. A felszolgáló azért nem értette a dolgot, mert az önök mellett ülő asztal is borjúlábat evett és Ő teljesen megvolt elégedve vele. Víg Kalmár


Értékeld Te is!

Víg Kalmár Étterem

Akik ezt megnézték, ezeket is megnézték...

Víg Kalmár Étterem

Étlap, itallap

Töltés
A weboldalon cookie-kat használunk! A böngészés folytatásával jóváhagyod, hogy a cookie-kat használjunk. További információ Bezárás