Információk
Étlap, itallap
Előételek
- ÖKÖRUSZÁLY SAVANYÍTOTT ZÖLDSÉGEKKEL 3.350 Ft
- KACSAMÁJ ÉS TOKAJI ASZÚ 5.550 Ft
- FOGASFILÉ ZÖLDBORSÓVAL ÉS TÁRKONNYAL 3.650 Ft
- FÜRJ ÁRPAGYÖNGGYEL ÉS ÁFONYÁVAL 3.950 Ft
- SPÁRGA GRAPEFRUITTAL ÉS PARMEZÁNNAL 3.150 Ft
Levesek
- PARAJLEVES SZAIBLINGGAL ÉS ORDÁS TÉSZTÁVAL 2.350 Ft
- SALÁTALEVES SZENT JAKAB KAGYLÓVAL ÉS PULISZKÁVAL 2.350 Ft
Főételek
- FRISS HAL A PIACRÓL KARALÁBÉVAL ÉS BODZÁVAL 6.150 Ft
- BORJÚSZŰZ RÉPÁVAL ÉS RUKKOLÁVAL 6.950 Ft
- IBÉRICO SERTÉSKARAJ ÉS CSÁSZÁR HAGYMÁKKAL 5.950 Ft
- AMERIKAI HÁTSZÍN ÉS MARHA KOLBÁSZ LECSÓVAL 7.950 Ft
- BÁRÁNYGERINC ÉS NYELV BABBAL 7.150 Ft
- ÚJBURGONYA LÁGY SAJTTAL ÉS SÓSKÁVAL 4.150 Ft
Desszertek
- UBORKA, JOGHURT, KAPOR 2.150 Ft
- MÜZLI, KECSKESAJT, CSERESZNYE 2.250 Ft
- FEHÉRCSOKOLÁDÉ, REBARBARA, RÓZSA 2.450 Ft
- MAGYAR ÉS NEMZETKÖZI SAJT KÜLÖNLEGESSÉGEK, ZÖLDSÉGLEKVÁRRAL 3.550 Ft
Saláták
- KEVERT SALÁTA LÁGY KECSKESAJTTAL ÉS MOGYORÓVAL 2.750 Ft
Fehérborok
- A Két Jóbarát Kéknyelű 10.900 Ft '17 Badacsony (1 dl - 1820 Ft)
- Oremus Mandolás 12.900 Ft ’16 Tolcsva (1 dl - 2150 Ft)
- Böjt Egri Csillag 14.500 Ft ’17 Eger (1 dl - 2420 Ft)
- Gervai Sauvignon Blanc 15.500 Ft ’17 Etyek (1 dl - 2580 Ft)
- Bencze Rajnai Rizling 15.500 Ft ’17 Badacsony (1 dl - 2580 Ft)
- Laposa Selection Juhfark 16.900 Ft ’15 Badacsony (1 dl - 2820 Ft)
- Jásdi Lőczedombi Olaszrizling 16.900 Ft '15 Csopak (1 dl - 2820 Ft)
- Gizella Szil-Völgy Cuvée 17.000 Ft '17 Tarcal (1 dl - 2830 Ft)
- Spiegelberg Chardonnay 17.800 Ft ’15 Somló (1 dl - 2970 Ft)
- Bott Frigyes Amforás 17.900 Ft ’17 Muzsla (1 dl - 2980 Ft)
- Szepsy Thurzó 18.000 Ft ’15 Tokaj (1 dl - 3000 Ft)
- Sandahl Crystal Cut 18.500 Ft ’17 Badacsony (1 dl - 3080 Ft)
- Holdvölgy Intuition 19.500 Ft '15 Mád (1 dl - 3250 Ft)
Édes Borok (Palack)
- Pelle Zsófia Cuvée 17.900 Ft '17 Mád (8 cl - 3580 Ft)
- Balassa Szomorodni Nyúlászó 27.300 Ft '13 Tarcal (8 cl - 5460 Ft)
- Szepsy 6 Puttonyos Aszú 45.500 Ft '13 Mád (8 cl - 9000 Ft)
- Hegyi-Kaló Tiszta Szívvel 62.500 Ft '15 Szomolya (8 cl - 12500 Ft)
Vörösborok (Palack)
- Ikon Evangelista 9.200 Ft ’15 Rádpuszta (1 dl - 1530 Ft)
- Heimann Kadarka 13.500 Ft ’17 Szekszárd (1 dl - 2250 Ft)
- Wassmann Cabernet Franc 13.800 Ft '14 Villány (1 dl - 2300 Ft)
- Cseri Merlot 15.500 Ft ’15 Pannonhalma (1 dl - 2580 Ft)
- Sebestyén Ivánvölgyi Bikavér 15.500 Ft ’16 Szekszárd (1 dl - 2580 Ft)
- Heimann Barbár 17.500 Ft ’16 Szekszárd (1 dl - 2920 Ft)
- Bott Frigyes Pinot Meunier 17.900 Ft ’17 Muzsla (1 dl - 2980 Ft)
- Sauska C7 17.900 Ft ’12 Villány (1 dl - 2980 Ft)
- Böjt Kékfrankos 18.000 Ft ’16 Eger (1 dl - 2980 Ft)
- Attila Cabernet Franc 19.500 Ft ’12 Szomolya (1 dl - 3250 Ft)
- Von Beöthy Pinot Grande ’15 Csobánc 19.950 Ft ’15 Csobánc (1 dl - 3300 Ft)
- Konyári Páva 21.500 Ft '12 Lelle (1 dl - 3580 Ft)
- St. Andrea Igazán Bikavér 24.950 Ft ’14 Egerszalók (1 dl - 4160 Ft)
- Gere Solus 25.900 Ft ’15 Villány (1 dl - 4320 Ft)
- St. Andrea N.E.H.Pinot Noir 27.500 Ft ’12 Egerszalók (1 dl - 4580 Ft)
- 2 Ha Courage 29.500 Ft '13 Balaton (1 dl - 4920 Ft)
- Sauska Antik 45.000 Ft '03 Villány (1 dl - 7500 Ft)
- Takler Grand 45.000 Ft '12 Szekszárd (1 dl - 7500 Ft)
Pezsgő (Palack)
- Királyudvar Pezsgő Henye 14.100 Ft Tarcal (1 dl - 2350 Ft)
- Sauska Extra Brut Magnum 35.900 Ft Tokaj (1 dl - 2990 Ft)
- Bollinger Special Cuveé 23.700 Ft AY/France (1 dl - 3950 Ft)
- Bollinger La Grande Anne 47.400 Ft Ay/France (1 dl - 7900 Ft)
Értékelések
Értékeld Te is-
Sok helyen főznek jól. Kevesebb helyen van ilyen kitűnő borválaszték. De ilyen figyelmes, nyelvet beszélő kedves pincérekkel szinte másutt alig lehet találkozni. Élmény volt...
-
One of the best kitchens in Budapest.
Compositions of ingredients are mouthwatering. The colours, and tastes are in great harmony. Portions are small, and tasty. So be prepared for a 4-5 course / person evening.
Service is professional.
Quite popular restaurant, so recommend to make your reservation quite ahead of time. -
Mint valószínűleg sokan mások, mi is kíváncsiak voltunk az újonnan Michelin-csillagot kapott helyre, a Borkonyhára. Asztalt foglalni nem könnyű, hiszen az étterem alapterülete elég kicsi. Az asztalok éppen ezért zsúfoltan állnak egymás mellett, különösen a kétfősek. Meghitt beszélgetésre ez az elrendezés nemigen ad lehetőséget.
A kiszolgálás tartózkodó, de profi, az ételek pedig igazán különlegesek és ízvilágban is mesteriek. A séf csillagos ötöse mellett meg kell jegyeznem, hogy mélyen a pénztárcánkba kellett nyúlnunk, de más Michelin-csillagos éttermekhez képest a Borkonyha még mindig megfizethető kategóriénak minősül. Amilyen rövid - és ez így van rendjén! - az étlap, olyan hosszú a borlap és mutatóba is rengeteg féle bor van kitéve a polcokra, amelyekben gyönyörködhet a szomjas vendég. Összességében mindenkinek ajánlom, hogy térjen be ide, aki értékeli a fine diningot. A kategóriának megfelelően az adagok falatnyiak, egyféle főétellel itt nem lehet jóllakni. Ajánlott legalább egy leves, vagy előétel, főétel és desszert fogyasztása. Az étvágygerjesztőnek elénk helyezett kenyérkülönlegességeket pedig ki ne hagyjuk: igazán ínyenc falatok, különösen a tintahal tinájával feketére színezett szeletek voltak ínycsiklandozóak. -
Csúcskategóriájú bisztró, igényes, minőségi ételek és óriási borválaszték. A borok nagy része kimérve is kapható, viszont kicsit drágák. A kiszolgálás udvarias, az ajánlott borok többsége tetszett. A hely hétköznap este is tele van, érdemes előre foglalni.
A sütőtök torta birsalma fagylalttal felejthetetlen!