Jagyutt Cukrászda

Információk
"Jagyutt Pál a felvidék híres cukrászdáiban sajátította el a cukrászmesterség alapjait, majd Budapesten élesítette tudását. Önálló cukrászdát 1948-ban Balassagyarmaton nyitott, amit az államosítás pár év után elvitt. Huszonöt év után, nyugdíjba vonulásának évében kezdte el tortadíszek készítésével újra az önálló cukrászi létet. Ez a családi vállalkozásban indult tortadísz készítés 1980-ra érett meg arra, hogy megnyíljon az első üzlet, Orchidea cukrászda néven. Azóta állandó a fejlődés az
épületekben, gépezettségben, a barátságos hangulatú berendezésekben, de legfőképpen a szakmai tudásban, amit a tálcákon kínált süteménycsodák bizonyítanak,amik messzire elviszik hírét.
Jagyutt Péter az összegyűjtött tudás, tapasztalás birtokában sok országos és nemzetközi versenyen megmérette magát, melynek eredménye sok-sok díj, elismerés. Ő megyénk első cukrászmestere is.
Már a szakmagyakorlás kezdetekor megjelenik igénye a tudás átadása iránt, szakoktató a balassagyarmati és a salgótarjáni Kereskedelmi és Vendéglátó Iskolában.
A megyében elsők között volt, aki tanulószerződéssel iskolarendszerben tanuló diákokat vállalt. Évente átlagosan 6-7 diák szakmára nevelését végzi, aminek
eredményességét a gyerekek által nyert versenyek fémjelzik."