Információk
A Ludányi Pince 1995 óta működő borászati vállalkozás Gyöngyöstarjánban. Célunk a legmodernebb borászati eljárások alkalmazásával egyedi stílusú, magas minőségű borok készítése. Jelenleg 9 hektár első osztályú szőlőterületen gazdálkodunk, melyeken termésszabályozással és különleges
odafigyeléssel próbáljuk biztosítani a kiváló alapanyagot borainkhoz. A szőlőfajták 90%-a fehér, a
többi kék szőlő, összetételét tekintve: Olaszrizling, Szürkebarát, Sárgamuskotály, Cserszegi Fűszeres,
Zenit, Kékfrankos, Cabernet Sauvignon.
Boraink - fehérek és vörösek egyaránt - reduktív technológiával készülnek (hűtött erjesztés, tárolás
acéltankban), így jellemzően frissek, üdék, gyümölcsösek. Munkánk egyik vezérelve, hogy
pincészetünből olyan kiváló minőségű borok kerüljenek ki, melyek méltán megállják helyüket a hazai és külföldi igényes borfogyasztók körében is. Palackozott borainkat a magyar gasztronómiában számos étteremben megtalálja.