Töltés
Asztalfoglalás Éttermeknek Bejelentkezés

Kedves Vendégek!

A kialakult helyzetre való tekintettel az online asztalfoglalást leállítottuk. Kérjük az éttermek nyitvatartásáról az adott étteremnél telefonon érdeklődjenek.
Megértésüket köszönjük!

Információk

Nyitvatartás:
Ma: Zárva Mutass többet
Konyha típus:
Nemzetközi, Magyaros
Elfogadott kártyák:
OTP SZÉP kártya
Felszereltség:
Melegétel, Kártyás fizetés
Rólunk:

A Kiskastély Vendéglő épülete 1816-17-ben készült el a Batthyány-kastély közvetlen közelében.
Építését az indokolta, hogy az eredetileg siklósi birtokközpontot a család feje ekkoriban helyezte át Bólyba, és a húszezer holdnál is nagyobb uradalom központi irányítása önálló hivatali apparátust, illetve annak elhelyezésére szolgáló épületet kívánt meg. A kivitelező Eberl Károly pesti építőmester volt.

A 20. század elején Montenuovo Nándor herceg dolgozószobája is ebben az épületben volt található.

A herceg a föld kizsigerelése nélkül, fenntartható gazdaságra törekedett. Ennek érdekében utakat, telefonvonalat épített ki, a lakosságot is kiszolgáló víztornyot állított, traktorokat, gőzekét, kévekötő gépet használt. Az állatok ivóvize minden istállóba csővezetéken érkezett, egy gőzgép szivattyúzta a központi kútból a kitisztított etetővályúkba.

Az épület udvari szárnyában a hercegi személyzet tagjai laktak, például a parádés kocsis és a kastély főszakácsnője, illetőleg a családjuk.
A hatvanas évek közepén a Kossuth TSZ vásárolta meg az épületet, amely akkortól a munkásőrség bólyi bázisaként működött és az udvarában TSZ-tag családok éltek, majd később a helyi pártiroda is itt kapott helyet.

1990 után a helyi önkormányzat megvásárolta az épületet, melyet magántulajdonú nyomda- és papíripari vállalkozás bérelt, majd italdiszkontként is szolgált az épület.

Mutass többet

Értékeld Te is!

Kiskastély Vendéglő

Akik ezt megnézték, ezeket is megnézték...

Kiskastély Vendéglő

Étlap, itallap

Töltés
A böngészés folytatásával jóváhagyod, hogy cookie-kat használunk.