
Információk
A tradicionális borászati hagyományok és napjaink stílusának ötvözete.
A Présház Vendéglő olyan olvasztótégely, mely hangulatával megidézi a múlt szellemiségét, és ötvözi napjaink gasztronómiáját.
A présházat az 1800-as években a betelepülő svábok építették. Kovácsoltvas kapuja, prései, fagerendái, cefreérlelője olyan miliőt kölcsönöz, amely össze sem hasonlítható egy modern étteremmel. Itt mindent a több száz évvel ezelőtti svábok építettek, és alakítottak ki. Mi csak megőriztük a jelenkornak, fűszereztük egy kis hangulatos led világításstechnikával, ügyelve arra, hogy a régmúlt hangulata domináljon.
Jöjjön el hozzánk, nézze meg a régi sváb kádárok remekműveit, az tradiciónális kisiparosok munkájának nyomát, és fogyasszon el nálunk egy finom étel, csábító édességet és frissítő italt ebben a patinás, múzeumi környezetben.
Étlapunkon megtalálhatók a nemzetközi és hagyományos nemzeti ízeink is. Nemzeti ízek alatt a tradícionálisan magyar, és a sváb nemzeti ételeket vegyesen jelen vannak.
A sváb ételeket nem csak azért tartjuk fontosnak szerepeltetni kínálatunkban, mert Budaörs sváb tradíciókra visszatekintő település, hanem azért is, mert a magyarországi gasztronómiai kínálat nem bővelkedik Sváb fokhagymalevesben, Tiroli gersli levesben, Sváb babos káposztában....
Ezekről az ételekről, és történeteiről napokat lehetne beszélni egy pohár bor mellett, de a teljesség igénye nélkül ezt most nem szeretnénk az interneten megtenni, mert ezer szó sem mond annyit, mint a személyes benyomás, és egy kóstoló.