Töltés
Asztalfoglalás Éttermeknek Bejelentkezés

Kedves Vendégek!

A kialakult helyzetre való tekintettel az online asztalfoglalást leállítottuk. Kérjük az éttermek nyitvatartásáról az adott étteremnél telefonon érdeklődjenek.
Megértésüket köszönjük!

Információk

Nyitvatartás:
Ma: 11:00 - 23:00 Mutass többet
Konyha típus:
Nemzetközi, Magyaros
Felszereltség:
Melegétel, Terasz, Akadálymentes, Kártyás fizetés
Rólunk:

A szögedi halászlé, mint fogalom, szinte egybeforrt a Roosevelt téri Halászcsárdával, népszerűbb és közismertebb nevén a Sótartóval. Az étterem neve fogalommá vált az elmúlt néhány évtized alatt nemcsak a városban, de országszerte, sőt az sem túlzás, ha azt állítjuk, hogy világszerte. Ha távoli vendég érkezik Szegedre, akkor vagy korábbi hallomásai alapján, vagy az itt élő ismerősök, rokonok invitálására biztos, hogy felkeresi a város egyik legismertebb és legépszerűbb éttermét, a Roosevelt téri halászcsárdát.
Az étterem igazán frekventált helyen, a belvárosban, a Belvárosi híd (régi híd) és a Tisza által határolt tér, a Roosevelt tér sarkán található. Nyáron, a csárda teraszán, lombos fák árnyékában, cigányzene mellett a Tisza tőszomszédságában fogyaszthatják el vendégeink a messze földön ismert eredeti szögedi halételeket, mindenek előtt a filézett ponty- és vegyes halászlevet, a batyus hallét és a különféle sült halakat.

Mutass többet

Értékelések

Értékeld Te is
3.2
Összesen 6
5 1
4 1
3 3
2 0
1 1
 • A kiszolgálás gyors és kulturált volt, az adagok mennyisége bőséges, az ételek ízletesek, az árak középszintűek. Mindent egybevetve a színvonal a mennyiség és az ízek egy olyan hellyel örvendeztettek meg, hogy a kulináris élvezetek miatt máskor is meglátogatom az éttermet, ha az ország azon részére visz az utam. Elismeréssel és bátran fogom ajánlani minden ismerősömnek.

 • Roosevelt Téri Halászcsárda

  #notfamilyfriendrestaurant #notfriendlydirector
  #averagemeals
  #hugemealandsoups
  #overpriced
  #notrecommend

  1.

  Elhelyezkedés: az étterem helyileg az egyik híd lábától nem messze található, belvárosi elhelyezkedés. Terasza van, kilátás a hídra néz, ill. egy városi játszótérre, a Tisza nem látható, nem közvetlen Tisza parti étterem, nagy terasz, legalább 100 fő külső elhelyezésére.

  LOCATION: central, but without river view. You can see the central bridge and the central playground. There is a outdoor terrace with around 100 seats.

  2. Ételek: halászlé hatalmas adag, egy jó közepes méretű kondérban.... 4-en rendeltünk 3 adagot, elég lett volna 1 bőven...... A maradékot további 650 forintért elcsomagolják. Kicsit úgy tűnik direkt nem világosítják fel a vendéget a halászlé mennyiségéről, mert a szomszédos asztalhoz épp kihoztak egy ilyen adagot, aminél láttuk, hogy hatalmas, ketten ették... Rakerdeztunk a pincernel, a válasz az volt, hogy az a 2 személyes verzió..... Nem, nem értettük félre..... Az ízek átlag halászcsardai ízek.

  Jeleztük a pincérnek, hogy óriási adagok, valasz: jobb, mintha keveset kapnánk.... Köszönjük...... Érdekes, hogy jónéhány ételnél ki van írva, hogy hány dkg, itt miért nincs pl. kiírva?! A turogombocnal pl. pont nem érdekelne.....
  Harcsapaprikas csúszával szintén 2 főnek való. Haltal 2 főnek (9900,ft) 3-4 embernek bőségesen elég nagyétkű család eseten.

  Gundel palacsinta, hatalmas csalódás.... Tele 'Dejóval', ami nem sok diót látott.... ...

  3. MEALS: average, huge portions, you can order one meals, it is excellent for 2 - 3 hungry people.... Gundel pancake is not with full walnut, IT is with 'Hungarian dejo'... (fake walnut)

  Egyéb: férjem szüleit vittük ide ebédelni, Szlovákiából utaztak ide, több száz km-ről..... Egy kellemes családi ebédre számítottunk. Sajnos nem lett az.... Telefonon foglaltam asztalt, babaszeket kértem (16 hónaposnak).
  Kaptunk egyet, kB. 1970-bol.....ezzel nem lenne baj, ha a gyereket be lehetett volna kötni.... vagy lett volna kis asztal része.

  A 16 hónapos 15 perc után rájött, hogy kitud mászni, felallni.... Ki kellett venni, egy ember a játszón maradt vele..... Volt másik 2 fehér etetoszek a jelen korbol, persze használatban...... Utóbb kiderult ezekbol is kiszereltek a bekotoreszt......, de legalább nehezkes kimaszni belőle és van kisasztal része....

  Miutan lőttek a csaladi ebednek, gondoltam kérek a vezetőtől egy jelen kori etetoszeket, aki közölte, hogy osszvisz 2 újfajta és egy retro van.... Jeleztem előtte a holgynek, hogy több száz km - rol vannak vendégeink, családi ebéd, fontos dolog miatt stb..... Közölte a vezető hölgy, hogy nyilván nem tud elmenni etetoszeket venni és megis mit tehetne értünk?! Megkoszontem és otthagytam.

  Kihoztak a második fogást, nekilattunk ketten, nagyszülők a játszón voltak a kicsi miatt. Később felszabadult a normál etetoszek egyike, a pincérek bevittek, gyorsan elkertem tőlük.... a kicsit visszatettuk, nagyszülők is tudtak enni kihult másodikat..... Hurrá....

  Felháborító, hogy ilyen arszinvonalú helyen, kB. 300 fős étteremben, 2 használható etetoszek van. Pelenkázó rész, alátét nincs. A pincér lekuldott az alagsori rendezvenyterembe, hogy bárhol tisztába tudom tenni a gyereket, ott nem zavar senki.... A bárhol az a megterített fehér abroszos asztal vagy a székek valamelyike volt....... Meg oldottam....

  Egy ócska kínai étteremben vagy mc donalds-ban vannak normális etetoszekek....ne adj isten pelenkázó is, gondolok itt egy alatetre, ami kB. 4 ezer Ft a Tescoban. IKEA-s egyszerű etetoszek kB. 5 ezer Ft......

  Sajnálom, hogy ilyen tételek nem férnek bele a költségvetésbe és egy belvárosi szegedi étterem ilyennel égeti az országot a turisták előtt...... Ha már nem célja, hogy visszatérő helyi vendégei legyenek....

 • Roosevelt Téri Halászcsárda

  Szegedi halaszlevet kertunk. Isteni finom volt. Egy picit csipos. Jo suru alaplevel, tobbfele halhussal. Szep kornyezet. Pincerek figyelmesek. Hazi jellegu kenyeret szolgaltak fel a lehez. Egy kicsit draga, de jo hely.

 • Sajnos a kért ételek sorrendje nem a rendelés szerint történt. Így a haltepertő a végére került. Nem voltak túl frissek az ételek. A haltepertőnek szerintem ropogósnak kellene lennie. Várnék sok sok mosolyt a személyzettől a kifejezetten igényes cigányzene mellé. Csatlakoznék az előző értékeléshez: rengeteg sót kellett még szórnunk az ételekre, hogy valami íze azért legyen.

 • Roosevelt Téri Halászcsárda

  A családommal voltunk múlt évben. Az ételek mennyiségre megfelelőek voltak, de sajnos nagyon ízetlen. Amikor tartárt kért valamelyikünk, és a pincér kihozta, megnyalta a kiöntő szélét. Mikor normál hangnemben megkértem, hogy hozzon másikat, mert láttam amikor kijött, mit csinált, pofavágások közepette, és felháborodva hozott egy másikat. Nem tettem panaszt, mert nem akartam ennél jobban elrontani az amúgy jó hangulatú családi összejövetelt, de most már bánom.


Értékeld Te is!

Roosevelt Téri Halászcsárda

Akik ezt megnézték, ezeket is megnézték...

Roosevelt Téri Halászcsárda

Étlap, itallap

Töltés
A böngészés folytatásával jóváhagyod, hogy cookie-kat használunk.