Töltés
Bejelentkezés

Információk

Nyitvatartás:
Ma: 10:00 - 21:00 Nyitva Mutass többet
Konyha típus:
Nemzetközi, Magyaros
Elfogadott kártyák:
OTP SZÉP kártya, MKB SZÉP kártya, K&H SZÉP kártya, Erzsébet utalvány, Le cheque dej., Sodexo Pass, Ticket restaurant
Felszereltség:
Melegétel, Terasz, Parkoló, Kártyás fizetés
Rólunk:

Több mint száz év. Több mint száz hozzá fűződő anekdota. Mesélő falak, történelem, lefegyverző vízpart és panoráma. Füred emblematikus, műemlék épülete, ahol mindenki megfordult és ahova most is mindenki betér. A hely, ahol a Balaton tart tükröt. Vitorlás Étterem.

A Vitorlás eredetileg hajóépítő műhely volt. Történt, hogy még az 1870-es években Gossling angol főkonzul hajót hozat magának a Balatonra, és egyben idecsábítja Richard Young neves angol hajóépítőt. Ezzel nagyjából el is dőlt minden, a derék Young hajóműhelyt építtet a tó partján, történetesen a jelenlegi Vitorlás étterem elődjét. Az első faépület és sólya 1880-ban készül el, s még ebben az évben megépül Young műhelyében az első vitorlás a SENTA is. Az addig holt vizet egyszerre benépesítik az itt gyártott hajók, köztük gróf Nádasdy Ferenc híresen szép yachtja a Hableány, Zichy Antal Lucifere, de itt rendelte meg Festetics Tasziló gróf a kis csavargőzösét és innen indult útjára Andrássy Géza Álmom nevű hajója valamint Esterházy Mihály harminc tonnás Olyan nincs vitorlása. Íme, a balatoni vitorlázás bölcsője.

Richard Young még 1884-ben megalapítja a Stefánia Yacht Egyletet, majd rá egy évre elhagyja az országot, így az egyletet és a műhelyt Esterházy Mihály veszi át. 1887-ben megépül a Klubház, amely rövid idő alatt a Monarchia arisztokratáinak kedvelt találkozóhelye lesz, később pedig az egész Balaton emblematikus vendéglátóhelye. Ez a Vitorlás Étterem.

Mindennek szellemében újítottuk fel a Vitorlást.
Hagyomány, patina, és a Balaton lehelete – egy helyen. Reméljük újra helytálló lesz a házról száz évvel ezelőtt lejegyzett írás: a Balaton-vidéki élet kellemeit új szórakozásokkal emelni hivatott hely.

Mutass többet

Értékelések

Értékeld Te is
2.0
Összesen 2
5 0
4 0
3 1
2 0
1 1
  • Vitorlás Étterem

    Alighanem roszkor látogattuk meg ezt a helyet. Február végén, mikor még a hideg szél miatt nem lehetett kiülni. Bent az étteremben szorosan rakott sztalok mellett üldögéltek az emberek átható ételszagban.

    A cipóban tálalt krémlevesek (brokkoli és vargánya) finomak voltak. Amit viszont nem ajánlok senkinek, hogy szarvaspörköltet rendeljen nokedlival. Még a nokedli sem volt jó. A pörkölt pedig nem tudom mi óta van lefagyasztva, mert ez érződött rajta és az, mint ha megégették volna.

    Egyedül a kiszolgálaásra nem lehet panasz. Udvariasan és gyorsan történik.


Értékeld Te is!

Vitorlás Étterem

Akik ezt megnézték, ezeket is megnézték...

Vitorlás Étterem

Étlap, itallap

Töltés
A böngészés folytatásával jóváhagyod, hogy cookie-kat használunk.