Töltés
Bejelentkezés

Információk

Nyitvatartás:
Ma: 11:30 - 21:00 Mutass többet
Konyha típus:
Nemzetközi
Felszereltség:
Melegétel, Terasz, Parkoló, Kártyás fizetés
Rólunk:

A mai "Kisfaludy-ház Étterem" eredetileg Kisfaludy Sándor présháza volt. Az épület a XVIII-ik században épült barokk stílusban.

Története:
Kisfaludy Sándort édesapja eredetileg jogi pályára szerette volna irányítani, de Ő inkább katonai pályára lépett. Tagja volt a bécsi testőrségnek, majd főleg Olaszországban több csatában is részt vett. Így történt meg, hogy francia fogságba esett. Fogsága idején, Himfy álnéven írta, a számára hihetetlen sikert hozó "Himfy dalai" néven ismert verseit, melyet "Himfy szerelmei" című kötetben jelentetett meg.
A versek múzsája Szegedy Róza volt, akit egy szüret alkalmával ismert meg Badacsonyban. Az ismeretségből szerelem lett, amely kezdetben egyoldalúnak tűnt, ezért a lelkét gyötrő fájdalmában írta a "Himfy dalokat".
Később szerelmük beteljesedett és egy életre összekötötte Őket.
A "Szegedy Róza Ház" néven ismert "prés és lakóház" ma múzeumként látogatható .
Ebben a házban élték le életüket.
A "Szegedy Róza Ház" a vendéglőhöz vezető úton az eredeti Kisfaludy présház (ma vendéglő) alatt található.

Mutass többet

Értékelések

Értékeld Te is
4.0
Összesen 2
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
  • Kisfaludy-ház Étterem

    Külföldön élő barátaimmal kerestük fel a helyet. Egyszer kb. 10 éve már jártunk itt, akkor nem voltam hanyatt esve az ételektől az áraktól inkább. Mivel barátaink nosztalgiázni akartak az ő kérésükre tértünk be ismét. A csodaszép kilátással rendelkező teraszon ültünk le, tulajdonképpen a panoráma az étterem legerősebb pontja. Az ételekkel nem volt semmi baj elfogadhatóan jók, az adagok elég "retrók" (nem túl nagyok)Nem illenek véleményem szerint a patinás helyhez a terasz műanyag asztalai és székei. A tálalásnál lemaradt a só-bors- fogvájótartó, ezt a szomszéd üres asztaltól kölcsönöztük. Ha legközelebb jönnek máshol nosztalgiázunk, szerencsére van elég választék olyan helyekből, ahol az árak arányban vannak a minőséggel és az adagokkal. Tulajdonképpen nem változott a 10 évvel ez előtti véleményem:A hely és a neve miatt felkapott hely tipikus (sznob)turista étterem. Kár!


Értékeld Te is!

Kisfaludy-ház Étterem

Akik ezt megnézték, ezeket is megnézték...

Kisfaludy-ház Étterem

Étlap, itallap

Töltés
A böngészés folytatásával jóváhagyod, hogy cookie-kat használunk.