Töltés
Bejelentkezés

Információk

Nyitvatartás:
Ma: 12:00 - 21:00 Mutass többet
Konyha típus:
Nemzetközi, Magyaros
Elfogadott kártyák:
OTP SZÉP kártya, K&H SZÉP kártya
Felszereltség:
Melegétel, Terasz, Parkoló, Kártyás fizetés
Rólunk:

Csárda történet
A Dunaparti Tanyacsárda története
A csárda egy vitézi birtok átalakításával kelt életre. Az 1 kataszteri hold méretű területet eredetileg Gabányi Sándor kapta meg vitézi birtokként az I. világháború után. Erre épült a későbbiekben egy tanya, itt élt Gabányi Sándor majd utódai, 1988-ban vásárolta meg a birtokot a vendéglátással foglalkozó Petrovácz család. Az épület összeomlás előtt állt, a területet teljesen benőtték a bokrok, kisebb fák. Több éves területrendezés és átépítés, felújítás után 1991 augusztusában nyitotta meg kapuit a (régi) Dunaparti Tanyacsárda, amely rövid időn belül a környék egyik felkapott étterme lett.
A több évtizedes sikeres működést követően 2013. szeptember végén teljes körű átalakítás és felújítás kezdődött. Az Új Dunaparti Tanyacsárda 2015 márciusa óta újra fogadja régi és új vendégeit. A XXI. Század igényeinek megfelelő 120fő férőhelyes étterem mellett Vendégház várja az itt pihenni és megszállni vágyó vendégeket.

A csárdák…
Sokak által ismert elnevezése egyes vendéglátó helyeknek, de mit is takar ez igazán? A csárdák a vasút elterjedése előtti Magyarország kedvelt és jellegzetes vendéglátó helyei voltak. A fő közlekedési utak kereszteződéseiben illetve a viziutak átkelőinél jöttek létre. Az országos vásárokba igyekvők gyakran tértek be a csárdákba. Fénykorukat a 18. Században élték.
Hideg harapnivalót és italt kínáltak vendégeiknek, ritkábban meleg „hamarjót” is. Kínálatuk mindig tükrözte a környék jellegzetességeit (hal, vad, borok), egyes csárdákba alkonyat után
szállást is biztosítottak. A mai csárdák általában kisvendéglők ahol a házias ízeknek helyük van a magyar gasztronómiában.

Gasztro Kalauz
A Dunaparti Tanyacsárda földrajzilag Észak-Bácska leglakottabb települése Baja mellett attól északra fekszik. Közvetlenül a Duna partján vele szemben a Gemenc déli határánál. Éttermünk ajánlata e három hatás ízvilágát és jellegzetességét igyekszik ötvözni. A már bevált és közkedvelt „házias” ízek és ételek mellett csapatunk bátran használja a modern konyha adta lehetőségeket az ételek tálalásában és elkészítésében. A minőségi alapanyagból – a Dunai hal, a Gemenci vad és a zöldségek melyek nagyrészt a híres bajai piacról kerülnek a konyhába – igyekszünk a legváltozatosabb és a
legközkedveltebb ételeket készíteni.
Hagyomány és megújulás!
Ezen ars poetica alapján sok régi ételt újragondolva és tálalva kínálunk.
Reméljük sikerül a régi-új felfedezésére és gasztronómiai kalandokra invitálni Önöket!

Mutass többet

Értékelések

Értékeld Te is
5.0
Összesen 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0

Dunaparti Tanyacsárda Étterem Baja

Akik ezt megnézték, ezeket is megnézték...

Dunaparti Tanyacsárda Étterem Baja

Étlap, itallap

Töltés
A böngészés folytatásával jóváhagyod, hogy cookie-kat használunk.