Töltés
Asztalfoglalás Napi menü Bejelentkezés

Információk

Nyitvatartás:
Ma: 08:00 - 22:00 Nyitva Mutass többet
Felszereltség:
Melegétel, Terasz, Parkoló, Kártyás fizetés
Rólunk:

HOGYAN INDULT A KECSKEMÉTI SÖRMANUFAKTÚRA?

Gönczi Imre és Lénárt András a Kecskeméti Repülőbázison futottak össze először, majd a sors úgy hozta, hogy pár évre rá egy ózdi rally verseny során ismét beszélgetésbe elegyedtek. Ennek a találkozásnak nagy hangsúlya volt, hiszen a hazautazás során rájöttek, hogy közös a szenvedélyük: az igazi minőségi sörök. Az út során megálltak Miskolc városában egy ebédre, ahol ismét közbe szólt a sors. Az étteremben az akkori Kézműves Sörfőzdék Egyesület elnökének söreit árulták, melynek végig kóstolása után már nem volt visszaút. Egy év múlva megalakult a Kecskeméti Sörmanufaktúra. A Blonder Sörfőzde berendezései megvásárlása és átalakítása után, pedig 2016 májusában megkezdtük söreink gyártását.

Célunk, hogy felélesszük a város sörtermelésének hagyományait, melyeket Petz János mester kezdett meg 1793-ban a Városi Magisztrátus megbízásából. Söreink készítésekor egyrészt visszanyúlunk az 1700-as évek végére jellemző receptúrákhoz, másrészt igazodva a jelenlegi trendekhez, modern, úgynevezett „újhullámos” söröket is főzünk, amelyeket a legutóbbi pár évtized sörforradalma hozott magával. Fő profilunk azonban a fentemlítetteken túl, a cseh típusú valódi pilseni sör és a vele járó cseh sörkultúra hazai meghonosítása.

Mit is jelent számunkra a valódi pilseni sör?

Cseh alapanyagokból és klasszikus cseh receptből készült sör, melyet két főzőüstös, dekokciós eljárással főzünk. Köszönhetően a cseh nyelvtudásunknak, csehországi kapcsolatainknak és az országban szerzett több éves tapasztalatnak, meglehetősen jól ismerjük a meghonosítani kívánt sörkultúrát, az ősi cseh sörrecepteket és a hozzájuk idomult gasztronómiát.

Mutass többet

Értékeld Te is!

Kecskeméti Sörház

Kecskeméti Sörház

Étlap, itallap

Töltés
A böngészés folytatásával jóváhagyod, hogy cookie-kat használunk.