Töltés
Bejelentkezés

Információk

Nyitvatartás:
Ma: 12:00 - 21:00 Mutass többet
Konyha típus:
Nemzetközi, Nemzetiségi, Magyaros
Elfogadott kártyák:
OTP SZÉP kártya, MKB SZÉP kártya, K&H SZÉP kártya
Felszereltség:
Melegétel, Élőzene, Terasz, Parkoló, Kártyás fizetés
Rólunk:

Soroksáron, ezen a nyugalmáról és családias hangulatáról ismert kertvárosban, Budapest déli részén, a Grassalkovich út 241. szám alatt működik a Sramli Csárda, ami réges-régen lovas fogadóként indult. A parasztok a környező falvakból hozták fel a megtermelt árut a pesti piacra, és itt, a város szélén szálltak meg. A lovakat bekötötték az udvaron lévő pajtába, ők és utasaik pedig hajnalig pihentek, esetleg ittak egy pohár bort, ettek egy kis házikolbászt. Korán indultak tovább. Később ennek a régészeti leleteit az 1990-es években bekövetkező tereprendezés során megtalálták – rozsdás patkó és az istálló kezdetleges alapjainak formájában. Egy letisztított, félig elrozsdásodott patkót a Csárda akkori vezetője megtartott emlékűl. Az 1930-as évekből már vannak olyan fényképek, melyeken a később lebombázott, illetve végül lebontott épületek még állnak. Az egyiken szüreti mulatság látható. A régi időket idéző fényképek, grafikák most a két terem falát díszítik – őrzik a jelent – így a betérő vendég nem csak a sváb ételekből, hanem Soroksár múltjából is kap egy kis ízelítőt.

A Csárdát a mende-monda szerint sok neves író és költő felkereste akkoriban, bár erre bizonyíték a szájhagyományon kívül nem akad. A felkelések, forradalmak idején az ellenállók kedvelt bázisa volt. Ennek következményeként a falak helyenként U alakban pótolva vannak, ami annyit jelent, hogy valószínűleg több bombatalálat érte az épületet. A megpörkölődött koszorúfák, gerendák, szarufák tűz pusztításáról árulkodnak. A fogadó sem kerülhette el az államosítást. Később szövetkezeti tulajdonba került.

A történet innen kezdődik...

A Délpesti Áfész üzemeltette a vendéglőt, amikor az akkori üzletvezető 1968-ban üzletvezetőként átvette a Csárda irányítását. A kezdetektől fogva az italfogyasztás visszaszorítását szorgalmazta, és azon volt, hogy az étkeztetés legyen a főprofil. Abban az időben este pezsgőbontással ünnepelték, ha ezer forintos ételforgalmat bonyolítottak le.

Teltek-múltak az évek. Még szövetkezeti tulajdonban volt, amikor 1990-ben jelentős felújításon esett át.

1996-ban Attila tanulóként került az étterembe. Kezdetben a szakács szakmát, majd a pincér szakmát tanulta meg.

A sok-sok év alatt megtanulta az üzlet vezetését, elleste annak irányításának fortélyait, hogy feleségével tovább vigyék a Sramli Csárda jó hírnevét és családias hangulatát.

És a történet itt folytatódik…

Célunk, a hagyományos és sváb ételek mellett új ételek, italok és tálalási módok bevezetése. Az ételek hazai alapanyagokból, hagyományos eljárással készülnek.

A csárda jellemző ételspecialitásai a sváb csirkeleves kaláccsal, sváb pecsenye, sváb libamáj és a desszertek közül a túrós smarni szilvaöntettel és a mákos lütyü. A klasszikus ételek sorából is mindig megtalálunk valami ínyencséget az étlapon, a heti menü minden héten valami újdonságot csempész be a Csárda ételkínálatába.
Szombatonként élő zenével, nyári időszakban a 30 fős kerthelységgel, csapolt sörrel várják kedves vendégeiket.
Minőség, hagyomány, generációkon át-Sramli Csárda

Mutass többet

Értékelések

Értékeld Te is
5.0
Összesen 7
5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
  • Sramli Csárda

    A szüleimmel ide jártunk a 80-as években , minden hónap első hétfőjén vacsorázni . Most is csodás ételek , figyelmes kiszolgálás . Visszatérünk

  • Barátságos, kedves hely. Gyors, udvarias kiszolgálás, finom ételek. Bátran ajánlom mindenkinek.

  • Sramli Csárda

    Barátságos, kedves hely. Gyors és hibátlan kiszogálás. Kérésre a rendelkezésre álló alapanyagokból készséggel elkészítenek finom ételeket. Bátran ajánlom a klasszikus és új ízeket kebvelőknek is!

  • Nagyon jók az ételek, udvarias kiszolgálás. Szeretünk ide járni, bár nagyon messze van nekünk.

  • Kitünő ételek, figyelmes, udvarias és gyors kiszolgálás.


Értékeld Te is!

Sramli Csárda

Akik ezt megnézték, ezeket is megnézték...

Sramli Csárda

Étlap, itallap

Töltés
A böngészés folytatásával jóváhagyod, hogy cookie-kat használunk.