Töltés
Bejelentkezés

Információk

Nyitvatartás:
Ma: 12:00 - 22:00 Mutass többet
Konyha típus:
Nemzetközi, Magyaros
Felszereltség:
WIFI, Melegétel, Terasz, Kártyás fizetés
Rólunk:

Az Aranysárkányt, Magyarország első privát vendéglőjét
Máhr Attila alapította Szentendrén 1977-ben.

Az elnevezés a város szerb múltjára, a szerbek védőszentjére, Sárkányölő Szent-Györgyre utal. A Fő tértől felfelé a szűk, menedékes, kis utcán, jobbra az első ház, megismerni a cégérről. A vendéglő hangulata nyitás óta semmit nem változott.

A betérő vendéget a ferde falú padlástérben kialakított, több mint 200 éves szőlőpréssel elválasztott látványkonyha fogadja. A konyha ilyen elrendezése a vendéglős ötlete volt, mivel õ azt vallja: az evés-ivás bizalmi dolog. Itt minden a vendég szeme láttára készül. Az étlap gerincét a hagyományokat követő mai magyar konyha és a ház specialitásainak ötvözete adja. Az év közbeni rendezvények szorosan kapcsolódnak ahhoz a 22 történelmi borvidékhez, amely a közel 50 féle borból álló borlap kínálatát adja.

A berendezés öreg darabjait a régiségekhez értő szem válogatta.
A légkondicionált vendégtér 50 vendéget fogad be, A vendéglő alkalmas családi események, cég-rendezvények, és egyéb programok megrendezésére is. Az Aranysárkány manapság ritka tradíciót példáz: az alapító Máhr Attila már 1991 óta dolgozik együtt fiával, ifj. Máhr Attilával, akinek remélhetőleg követője is akadt már, legifjabb Máhr Attila személyében.

Mutass többet

Értékelések

Értékeld Te is
4.0
Összesen 2
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
  • Aranysárkány Vendéglő

    Szuper ételek, udvarias kiszolgálás, még szemüveget is kaptunk. Szívből ajánlom!

  • Július 13-án szombaton négyen ebédeltünk az étteremben. Az étlapról kiválasztott pleskavicát pitában kértem. A pincérnő felvette a rendelést. Már az az furcsának tűnt, hogy a mellettem ülő vendég a főételéhez salátát kért, és megkérdezte a felszolgáló hölgyet, hogy milyen savanyúságuk van. A válasz a következő volt: ott van az étlapon! Jó, hogy nem azt mondta, hogy ' olvasni csak tud!'
    Nekem a plesakvicát egy mákos zsömle kíséretében. Egy szóval sem mondta, a rendelés felvételekor, hogy elnézést, az étlap szerinti pitával nem tudja hozni, fenntartom-e így is a rendelésemet?!
    Egy ilyen jó hírű és ilyen árfekvéssel működő étteremnek nem lenne szabad ilyen udvariatlan és felkészületlen felszolgálót alkalmaznia!
    Akkor voltam itt először, de egyben utoljára!


Értékeld Te is!

Aranysárkány Vendéglő

Akik ezt megnézték, ezeket is megnézték...

Aranysárkány Vendéglő

Étlap, itallap

Töltés
A böngészés folytatásával jóváhagyod, hogy cookie-kat használunk.